Feltöltve:

Méteres kalács

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor26 dekagramm
kakaó4 dekagramm
liszt26 csapott mokkáskanál
Ráma30 dekagramm
tej3 dl
tojás4 darab
porcukor25 dekagramm
étolaj1.5 dl
víz1.5 dl
főzős, puncs ízű pudingpor1 csomag
rumaroma1 kevés
sütőpor1 csomag

Desszertek: Méteres kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgát a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét habbá verjük, majd azt is a kikevert tésztához adjuk. A masszát kettéosztjuk és az egyikbe 1 kanál kakaóport teszünk, majd két őzgerinc formába töltjük, külön-külön.

2

200 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 180 fokon még kb. 20 percig sütjük.

3

Krém: 20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral habosra keverünk. A kihűlt pudingot, melyet 3 dl tejből, 1 cs. puncsízű pudingporból, 2 kanál cukorból és ízlés szerinti rumból főztünk, hozzáadjuk a Ramához.

4

A tésztát felszeleteljük 1,5 cm-es szeletekre. Összerakáskor 1 barna és 1 sárga tésztát rakunk egymás mellé úgy, hogy közöttük a pudingos krém legyen.

5

A mázhoz, a tetejére 2 ek porcukrot, 3 dkg kakaóporral és 3 ek. tejjel felforralunk, majd hozzáadunk 10 dkg Ramát és gyors kevergetés közben az összerakott süteményre csurgatunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem