Méteres kalács
Hozzávalók
Tészta
tojás | 4 darab |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
víz | 10 evőkanál |
olaj | 7 evőkanál |
liszt | 25 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
kakaó | 2 evőkanál |
krem
puncspudingpor | 2 csomag |
---|---|
tej | 8 dl |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
Máz
étcsokoládé | 10 dekagramm |
---|---|
olaj | 2 kávéskanál |
A sütéshez
őzgerincforma | 2 darab |
---|
Desszertek: Méteres kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a liszttel elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót és még egy ek. meleg vizet. Ramával kikent őzgerinc formába öntjük a masszákat és forró sütőben megsütjük. Amikor a tészta megsült, deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A krémhez simára keverjük a pudingport a tejjel és felfőzzük, majd kihűtjük. A cukorral felhabosított Ramával összekeverjük. A krémmel egy barna szelet tésztához egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna szelet, sárga tészta és így tovább. Az étolajjal felolvasztott csokoládéval leöntjük, hideg helyre tesszük és ferdén szeleteljük.