Méteres kalács
Méteres kalács
  • timer180 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 4 darab
    • porcukor - 25 dekagramm
    • víz - 10 evőkanál
    • olaj - 7 evőkanál
    • liszt - 25 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaó - 2 evőkanál

    krem

    • puncspudingpor - 2 csomag
    • tej - 8 dl
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm

    Máz

    • étcsokoládé - 10 dekagramm
    • olaj - 2 kávéskanál

    A sütéshez

    • őzgerincforma - 2 darab

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a liszttel elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót és még egy ek. meleg vizet. Ramával kikent őzgerinc formába öntjük a masszákat és forró sütőben megsütjük. Amikor a tészta megsült, deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A krémhez simára keverjük a pudingport a tejjel és felfőzzük, majd kihűtjük. A cukorral felhabosított Ramával összekeverjük. A krémmel egy barna szelet tésztához egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna szelet, sárga tészta és így tovább. Az étolajjal felolvasztott csokoládéval leöntjük, hideg helyre tesszük és ferdén szeleteljük.