Méteres kalács
Hozzávalók
Tészta
kakaó | 3 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 25 dekagramm | |
tojás | 5 darab | |
porcukor | 25 dekagramm | |
étolaj | 1 dl | |
langyos víz | 1 dl | |
sütőpor | 1 csomag |
krem
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm |
Máz
tortabevonó | 1 tábla | |
---|---|---|
étolaj | 1 csapott mokkáskanál |
Desszertek: Méteres kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
A tojássárgát kikeverjük a porcukorral, az étolajat és a langyos vizet hozzáadjuk apránként, végül a lisztet, a sütőport és a tojások keményre vert habját. A tészta felét az egyik őzgerinc formába öntjük, a másik feléhez 3 púpozott ek kakaóport teszünk és a másik formába öntjük. Forró sütőbe dugjuk, de a sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha kihűlt, a forma szerint szeleteljük és egy barna szeletet egy sárgával váltogatva, a krémmel egy hosszú őzgerincé összetapasztjuk. Krém: simára keverünk 1 csomag pudingport 3 dl tejjel. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve simára keverjük. A porcukrot a Ramával kikeverjük, majd amikor a főzött krém kihűlt, hozzákeverjük a Ramás krémet. Csokimáz: vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk az olajat és a tészta tetején egyenletes elosztjuk.