Méteres kalács
Méteres kalács
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • kakaó - 3 evőkanál
    • liszt - 25 dekagramm
    • tojás - 5 darab
    • porcukor - 25 dekagramm
    • étolaj - 1 dl
    • langyos víz - 1 dl
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm

    Máz

    • tortabevonó - 1 tábla
    • étolaj - 1 csapott mokkáskanál

    Elkészítés:

    1. A tojássárgát kikeverjük a porcukorral, az étolajat és a langyos vizet hozzáadjuk apránként, végül a lisztet, a sütőport és a tojások keményre vert habját. A tészta felét az egyik őzgerinc formába öntjük, a másik feléhez 3 púpozott ek kakaóport teszünk és a másik formába öntjük. Forró sütőbe dugjuk, de a sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha kihűlt, a forma szerint szeleteljük és egy barna szeletet egy sárgával váltogatva, a krémmel egy hosszú őzgerincé összetapasztjuk. Krém: simára keverünk 1 csomag pudingport 3 dl tejjel. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve simára keverjük. A porcukrot a Ramával kikeverjük, majd amikor a főzött krém kihűlt, hozzákeverjük a Ramás krémet. Csokimáz: vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk az olajat és a tészta tetején egyenletes elosztjuk.