Méteres kalácstorta
Hozzávalók
Tészta
tojássárgája | 4 darab | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
étolaj | 1.5 dl | |
víz | 1.5 dl | |
liszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 3 evőkanál |
krem
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
rum | 4 evőkanál | |
puncs ízű pudingpor | 1 csomag | |
tej | 3 dl | |
kristálycukor | 3 evőkanál | |
tejszínhab | 1 dl |
Díszítés
tejszínhab | 4 dl | |
---|---|---|
olvasztott étcsokoládé | 10 dekagramm |
Desszertek: Méteres kalácstorta a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
Tészta készítése: a tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt a kakaópor kivételével és a megmaradt tojásfehérje keményre vert habját. A tésztát három részre osztjuk. Kettőbe teszünk kakaóport 1,5-1,5 evőkanállal és tortaformában megsütjük őket.
2
Krém készítése: a Ramát, a porcukrot és a rumot kikeverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, a kristálycukrot és amint kihűlt, hozzákeverjük a cukros Ramához. Hozzákeverjük még a az 1 dl. tejszínhabot is.
3
Megtöltjük a krémmel a lapokat és díszítjük tejszínhabbal, valamint étcsokoládéval.