Mexikói szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
Ráma | 22 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tojás sárgája | 2 darab | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
tej | 2 evőkanál |
A töltelékhez
tésztalap összetörve | 1 adag | |
---|---|---|
tej | 2 dl | |
porcukor | 3 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 dekagramm | |
puha Rama | 10 dekagramm | |
rum | 0.5 dl | |
baracklekvár | 2 evőkanál | |
porcukor | 4 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál |
Desszertek: Mexikói szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük és összegyúrjuk, ezután három részre osztjuk. Mindegyik darabból egy-egy 22x32 cm-es lapot nyújtunk a lisztezett gyúrótáblán. A tepsi hátuljára fektetjük a tésztalapokat, majd előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 10 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve a tésztalapokat, egy vékony kés segítségével lecsúsztatjuk őket egy tálcára. A kevésbé szépen sikeredett lapunkat egy tálban összetörjük körömnyi darabokra. A tejet összekeverjük a kétféle cukorral, langyosra melegítjük, majd az összetört tészta darabokra öntjük a felét. Felrázzuk a tál aljának a tartalmát és az ott megbújt száraz tésztadarabokat is megáztatjuk a tej maradékával. Ezután a többi töltelékhez valót kikeverjük, majd összeforgatjuk a megáztatott tésztával. Egy tálcán a két lap közé simítjuk az elkészült tölteléket egyenletes rétegben. Lefedjük egy másik egyenes tálcával és némi súlyt (kb. 1-2 kg) is teszünk rá. Mivel hűtőbe kell tenni legalább 5-6 órára, csinálhatjuk úgy is, hogy a súlyt a hűtőben levő dolgok képezik, ezeket pakoljuk a felső tálcára. A két tálca közötti préselésre azért van szükség, hogy szép egyenletes felületet kapjunk, mind a külső, mind a belső felületeknél. A hűtési idő lejárta után kiszabadítjuk a sütit és fűrészfogú késsel ostyaszelethez hasonló darabokra vágjuk.