Feltöltve:

Mézes, banános bukta

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt45 dekagramm
tej2.5 dl
élesztő2.5 dekagramm
méz8 dekagramm
banán25 dekagramm
Ráma5 dekagramm
1 teáskanál
fahéj1 teáskanál
őrölt gyömbér1 teáskanál
zabpehely1 evőkanál

Töltelék

banán1 darab
citromlé1 evőkanál
nádcukor1 evőkanál

Desszertek: Mézes, banános bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1

1 dl tejet megmelegítünk, nem forróra, majd beleteszünk 1 ek mézet, az élesztőt és felfuttatjuk.

2

A banánt a maradék tejjel, mézzel, fűszerekkel és a zabpehellyel összeturmixoljuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval, a banános tejjel és az élesztős tejet is hozzáadjuk, majd megdagasztjuk. Amikor a tésztánk már összeállt, az olvasztott Ramát is hozzádagasztjuk és fél óráig meleg helyen pihentetjük.

3

A töltelékhez a banánt egy villával összetörjük, megszórjuk a cukorral és hozzáadjuk a citromlét, majd jól elkeverjük.

4

Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk. Elég csak kézzel, a banán miatt lágyabb, kicsit ragadósabb a tészta, jól alá kell lisztezni. A tésztát 8-10 darabra vágjuk és a közepükre teszünk a banánpüréből. Felhajtjuk a széleit és egy kiolajozott tepsibe tesszük, jó szorosan egymáshoz. Egy órát meleg helyen kelesztjük, nem baj ha összekel és 170 C fokon 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem