Mézes, banános bukta
Hozzávalók
Tészta
liszt | 45 dekagramm |
---|---|
tej | 2.5 dl |
élesztő | 2.5 dekagramm |
méz | 8 dekagramm |
banán | 25 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
só | 1 teáskanál |
fahéj | 1 teáskanál |
őrölt gyömbér | 1 teáskanál |
zabpehely | 1 evőkanál |
Töltelék
banán | 1 darab |
---|---|
citromlé | 1 evőkanál |
nádcukor | 1 evőkanál |
Desszertek: Mézes, banános bukta a sok Bukta recept közül.
Elkészítés
1 dl tejet megmelegítünk, nem forróra, majd beleteszünk 1 ek mézet, az élesztőt és felfuttatjuk.
A banánt a maradék tejjel, mézzel, fűszerekkel és a zabpehellyel összeturmixoljuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval, a banános tejjel és az élesztős tejet is hozzáadjuk, majd megdagasztjuk. Amikor a tésztánk már összeállt, az olvasztott Ramát is hozzádagasztjuk és fél óráig meleg helyen pihentetjük.
A töltelékhez a banánt egy villával összetörjük, megszórjuk a cukorral és hozzáadjuk a citromlét, majd jól elkeverjük.
Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk. Elég csak kézzel, a banán miatt lágyabb, kicsit ragadósabb a tészta, jól alá kell lisztezni. A tésztát 8-10 darabra vágjuk és a közepükre teszünk a banánpüréből. Felhajtjuk a széleit és egy kiolajozott tepsibe tesszük, jó szorosan egymáshoz. Egy órát meleg helyen kelesztjük, nem baj ha összekel és 170 C fokon 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.