Mézes, barackos, krémes süti
Mézes, barackos, krémes süti
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tejszín ízű pudingpor - 2 csomag
    • tej - 1 liter
    • barackbefőtt, vagy 1 kg friss barack - 1 doboz

    Tészta

    • liszt - 40 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • Ráma - 10 dekagramm
    • méz - 3 evőkanál
    • tej - 5 evőkanál
    • cukor - 3 evőkanál
    • őrölt fahéj - 1 csipetnyi
    • szegfűszeg - 1 csipetnyi
    • baracklekvár a tészta kenéséhez (kb) - 1 dl

    Máz

    • tortabevonó - 2 tábla

    Elkészítés:

    1. Egy lábasba tesszük a tojást, a mézet, a tejet, a cukrot, a Ramát és az egészet lassú tűzön összeolvasztjuk, de nem forraljuk, mert a tojásfehérje kicsapódik, majd félretesszük és kicsit hagyjuk hűlni.
    2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a többi előzőleg félretett, már langyos hozzávalóval. Lapokat nyújtunk belőle, amiket aztán 5-7 perc alatt sütőpapírral bélelt tepsiben kisütünk, előmelegített sütőben. A kész lapokat megkenem a baracklekvárral, de csak vékonyan, mert másképpen pár óra múlva szétázna a tészta és alig ehetővé válna.
    3. A pudingot elkészítem az előírásnak megfelelően, fél l tej, egy csomag pudingpor, de én egyben szoktam a 2 csomagot készíteni, így kevesebb a macera. Amikor elkészült, a tűzhelyről levéve még kevergetjük és lassan betöltjük vele a lapokat, de ezt csak 2 felé kell osztani, mert az utolsó lapra nem pudingot, hanem az olvasztott tortabevonót rakjuk rá tetszőleges mintát rajzolva belőlük.
    4. Ahogy öntjük a lapokra a pudingot, a félbevágott barackokat sorban rakjuk rá, viszont ügyeljünk arra, hogy a barackok tetejére kerüljön legalább egy kanál a pudingból, mert másképp elázik azon a helyen a tésztánk a gyümölcs engedett levétől. Az egészet hűtőbe rakva 1 órát pihentetjük, majd éles késsel szeleteket vágva bármikor ehető és bármeddig eláll, akár hűtő nélkül is.