Mézes-diós füge muffin Carte d'Or Eper jégkrémmel
Hozzávalók
A muffinhoz
Rama Vajas Íz | 14 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 5 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 20 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
méz | 3 dekagramm | |
durvára vágott dió | 10 dekagramm |
A tálaláshoz
Carte d'Or Eper jégkrém a tálaláshoz | 0.5 dl | |
---|---|---|
friss füge, ill. 2 db a dekoráláshoz | 20 dekagramm |
Desszertek: Mézes-diós füge muffin Carte d'Or Eper jégkrémmel a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A fügék szárát csípjük le, majd vágjuk őket mérettől függően 4-6 cikkre. Forró serpenyőben süssük át a mézzel, dióval, amíg kicsit karamellizálódnak, majd tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, keverjük hozzá a tojásokat, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet. Végül lazítsuk a tésztát kanalazható állagúvá a tejjel.
Keverjük hozzá óvatosan a diós-mézes fügét.
Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen.
180 -ra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt süssük készre, majd ha kihűlt, tálaljuk Carte d'Or Eper jégkrémmel, díszítsük vékony szelet fügével.
Kb. 12 muffin lesz belőle.