Mézes-diós füge muffin Carte d'Or Eper jégkrémmel
Mézes-diós füge muffin Carte d'Or Eper jégkrémmel
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    A muffinhoz

    • Rama Vajas Íz - 14 dekagramm
    • cukor - 5 dekagramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • liszt - 20 dekagramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag
    • só - 1 csipetnyi
    • méz - 3 dekagramm
    • durvára vágott dió - 10 dekagramm

    A tálaláshoz

    • Carte d'Or Eper jégkrém a tálaláshoz - 0.5 dl
    • friss füge, ill. 2 db a dekoráláshoz - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A fügék szárát csípjük le, majd vágjuk őket mérettől függően 4-6 cikkre. Forró serpenyőben süssük át a mézzel, dióval, amíg kicsit karamellizálódnak, majd tegyük félre, hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, keverjük hozzá a tojásokat, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet. Végül lazítsuk a tésztát kanalazható állagúvá a tejjel. Keverjük hozzá óvatosan a diós-mézes fügét. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen.
    2. 180 -ra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt süssük készre, majd ha kihűlt, tálaljuk Carte d'Or Eper jégkrémmel, díszítsük vékony szelet fügével. Kb. 12 muffin lesz belőle.