Feltöltve:

Mézes-diós mágnás pite

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

házi baracklekvár1 üvegcse
cukor30 dekagramm
tojássárgája3 darab
darált dió15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojásfehérje keményre vert habja3 darab

A tésztához

liszt40 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
olvasztott méz2 evőkanál
egész tojás1 darab
tojássárgája1 darab
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja és leve1 darab
sütőpor1 csomag
tej1 kevés

Desszertek: Mézes-diós mágnás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható cipót kapjunk. Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

2

A cukrokat a tojássárgával jó habosra keverjük, hozzákeverjük a diót is és óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habját.

3

A tészta 2/3 részét tepsibe terítjük, amelyet kibéleltünk, vagy kikentünk Ramával, majd megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a diós habot.

4

Az 1/3 rész tésztát kisodorjuk tepsi nagyságúra és 1/2 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd a töltelékre tesszük átlósan.

5

Ezek a csíkok a töltelékbe süllyednek sütés közben. Világosra sütjük és amikor kihűlt szeleteljük.

6

A diós hab miatt törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem