Mézes, diós pite
Mézes, diós pite
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 40 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • olvasztott méz - 2 evőkanál
    • tojás - 1 darab
    • tojássárga - 1 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • tej - 1 kevés

    Tetejére

    • porcukor - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • darált dió - 15 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojásfehérje kemény habja - 3 darab
    • lekvár - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk.
    2. A cukrot a tojássárgával habosra keverjük, majd belekeverjük a diót és a felvert habot is.
    3. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és villával megszurkáljuk. Ráöntjük a diós habot, majd a maradék tésztából rudakat sodrunk, amit a tetejére teszünk. Előmelegített sütőben megsütjük.