Mézes franciakrémes
Hozzávalók
krem
tej | 1 liter | |
---|---|---|
vaníliapuding | 2 csomag | |
liszt | 2 evőkanál | |
tojássárgája | 3 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm |
Tészta
porcukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 egész | |
tojássárgája | 1 darab | |
Ráma | 5 dekagramm | |
méz | 1 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
liszt | 30 dekagramm |
Máz
tortabevonó | 10 dekagramm | |
---|---|---|
étolaj | 6 evőkanál |
Hab
növényi tejszín | 500 milliliter | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
porcukor | 4 evőkanál | |
zselatin fix | 1 csomag |
Desszertek: Mézes franciakrémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk, majd a lisztet belekeverjük, és 2 lapot sütünk belőle.
2
A krémhez a tejet a pudinggal, a liszttel, a vaníliás cukorral, és a tojások sárgájával kikeverjük, majd felfőzzük.
3
Ha kihűlt, akkor belekeverjük a porcukorral kikevert Ramát.
4
Hab: 500 ml növényi tejszínt felverünk 1 csg vaníliás cukorral, 4 evőkanál porcukorral édesítjük, majd 1 habfixálót teszünk bele.
5
Máz: gőz fölött a tortabevonót kikeverjük az étolajjal, és a sütire öntjük.