Mézes grízes szelet
Desszertek: Mézes grízes szelet a sok
Elkészítés
A tésztához a porcukrot, a margarint és az egész tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet, a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, és annyi tejet, hogy a tészta nyújtható legyen. A tésztát összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtuk, és zsírozott, lisztezett tepsi hátán, előmelegített, 180 fokos sütőben, kb.5 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. Ehhez a búzadarát, a tejet, és a vaníliás cukrot sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízhez adjuk. Robotgéppel alaposan összekeverjük.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, a tetejét megszórjuk porcukorral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.