Desszertek: Mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk egyforma lapokká és tepsi hátán kb. 8perc alatt megsütjük őket, de vigyázzunk, mert gyorsan nagyon megbarnulnak.
A 15 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 van. cukrot habosra keverjük.
A tejből, lisztből, 2 ek porcukból és a 2 tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt összekeverjük a vajas krémmel és töltjük a lapokat.
Az egészet egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, de állhat egy napot is, megpuhulnak a lapok és szeletelhetjük. A végén porcukorral meghintjük.
A 15 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 van. cukrot habosra keverjük.
A tejből, lisztből, 2 ek porcukból és a 2 tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt összekeverjük a vajas krémmel és töltjük a lapokat.
Az egészet egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, de állhat egy napot is, megpuhulnak a lapok és szeletelhetjük. A végén porcukorral meghintjük.