Feltöltve:

Mézes krémes

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelékhez

tej0.5 liter
búzadara10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tojássárga1 darab
sárgabaracklekvár20 dekagramm

Csokoládémázhoz

étcsokoládé20 dekagramm
Ráma20 dekagramm

Mézes lapokhoz

liszt45 dekagramm
porcukor15 dekagramm
szódabikarbóna1 csipetnyi
olvasztott Rama3 evőkanál
olvasztott méz4 evőkanál
tojás1 egész
tej4 evőkanál

Desszertek: Mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.

Elkészítés

1

Tészta: a mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet picit tenni bele. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük, Ramával vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben, (sötét zsemleszínűre kell sütni), vigyázzunk, nagyon gyorsan sül. Krém: a tejet felforraljuk és lassan beleöntjük a grízt. Ha megfőtt, kevergetve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert Ramát. A tölteléket kettéosztjuk. Az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal beborítjuk, amit csokimázzal vonunk be. A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit megolvasztjuk a Ramával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem