Mézes-krémes
Desszertek: Mézes-krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit kevés hideg vízzel összegyúrjuk, és sütőlapon, vagy tepsi alján, (amit minden lap előtt megkenünk Ramával), 4 lapot sütünk belőle. Mivel a tészta nagyon ragad, nehéz nyújtani, érdemes csak kis négyzetet kinyújtani, ráhelyezni a kikent sütőlapra, és kézzel szétnyomkodni a sütőlap, vagy a tepsi széléig. Az első lap kisütése után ez különösen könnyen megy, mert a langyos tepsin jól nyújtható a tészta. Én még ott, a nyújtófával szép egyenletesre igazítom. A krémhez kikeverjük a 4 tojássárgát a cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és a hideg tejet felváltva, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kicsit hűtjük, és beledolgozzuk a Ramát, majd óvatosan a tojások felvert habját, és jól lehűtjük. Megtöltjük a lapokat, tetejére csokimázat teszünk. Másnapra puhul csak meg. Kicsit munkaigényes, de megéri, mert nagyon finom.