Mézes krémes
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
tej | 4 dl | |
liszt | 4 evőkanál | |
finomliszt | 50 dekagramm | |
porcukor | 16 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 darab | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
olvasztott méz | 4 evőkanál |
Desszertek: Mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk egyforma 26x19 centis lapokká és tepsi hátán körülbelül 8 perc alatt (laponként) megsütjük őket 180 fokon, de vigyázzunk, mert gyorsan nagyon megbarnulnak.
2
A 15 dkg Rama margarint, 20 dkg porcukrot, 1 vaníliás cukrot habosra keverjük.
A tejből, lisztből, 2 evőkanál porcukból és a 2 tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel és töltjük a lapokat.