Feltöltve:

Mézes krémes

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

tortabevonó1 darab

A tésztához

szódabikarbóna1 teáskanál
cukor15 dekagramm
liszt45 dekagramm
méz2 evőkanál
tej5 evőkanál
Ráma5 dekagramm
tojás1 darab

A krémhez

savanykás lekvár5 evőkanál
kakaópor3 evőkanál
rum3 evőkanál
cukor15 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
búzadara4 evőkanál
tej5 dl

Desszertek: Mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tojást a Ramával meg a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a mézet, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát. A masszát háromfelé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát bekenjük, lisztezzük, és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után, előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon, szép zsemleszínűre. A krémhez a tejben megfőzzük a darát, a cukrot, és a Ramával habosra keverjük. A hideg krémmel elkeverjük, és kétfelé osztjuk: az egyik felébe rumot öntünk, a másikat kakaóporral ízesítjük. Az első tésztalapot tálcára fektetjük, megkenjük vékonyan lekvárral, majd rásimítjuk a világos krémet. Rátesszük a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Ráhelyezzük a harmadik lapot, amit gőz fölött megolvasztott csokoládéval vonunk be. Legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy a tészta kellően megpuhuljon.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem