Mézes krémes
Mézes krémes
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tortabevonó - 1 darab

    A tésztához

    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • cukor - 15 dekagramm
    • liszt - 45 dekagramm
    • méz - 2 evőkanál
    • tej - 5 evőkanál
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tojás - 1 darab

    A krémhez

    • savanykás lekvár - 5 evőkanál
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • rum - 3 evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • búzadara - 4 evőkanál
    • tej - 5 dl

    Elkészítés:

    1. A tojást a Ramával meg a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a mézet, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát. A masszát háromfelé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát bekenjük, lisztezzük, és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után, előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon, szép zsemleszínűre. A krémhez a tejben megfőzzük a darát, a cukrot, és a Ramával habosra keverjük. A hideg krémmel elkeverjük, és kétfelé osztjuk: az egyik felébe rumot öntünk, a másikat kakaóporral ízesítjük. Az első tésztalapot tálcára fektetjük, megkenjük vékonyan lekvárral, majd rásimítjuk a világos krémet. Rátesszük a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Ráhelyezzük a harmadik lapot, amit gőz fölött megolvasztott csokoládéval vonunk be. Legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy a tészta kellően megpuhuljon.