Mézes krémes
Hozzávalók
a tésztához (kb 30 szelethez)
Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
porcukor | 150 gramm | |
méz | 70 gramm | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
liszt | 500 gramm | |
tej | 5 evőkanál |
A krémhez
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
tej | 500 milliliter | |
Dr. Oetker Gála Krémpuding Vanília | 60 gramm | |
cukor | 350 gramm | |
vaníliarúd | 0.25 gramm | |
Rama Vajas Íz | 400 gramm |
A tetejére
csokoládé | 200 gramm | |
---|---|---|
olaj | 2 evőkanál |
Sütéshez
Sütési idő | 40 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Desszertek: Mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A tésztához a Rama Vajas Ízt, tojást, cukrot és mézet gőz felett főzzük sűrűre, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Keverjük hozzá a szódabikarbónát majd a lisztet, és a tejjel (amennyit felvesz) gyúrjuk tésztává. Osszuk 4 egyenlő részre és mindegyik részt nyújtsuk 2mm vastagságú lappá. Tegyük sütőlemezre, szurkáljuk meg villával és 180°C-os sütőben 8-10 perc alatt süssük közepesen barnára.
A krémhez a tojások sárgáját a tej harmadával és a krémporral keverjük simára. A maradék tejet a cukorral és vaniliarúddal forraljuk fel, majd öntsük a tojássárgás péphez és újra forraljuk fel, sűrítsük be. Még melegen keverjük hozzá a Rama Vajas íz 1/3-át (130g).
A maradék Rama Vajas Ízt habosítsuk ki, adjuk hozzá a kihűlt vaníliás krémet is.
Az összeállításhoz a 4 kisült lap közé kenjük a 3 egyenlő részre osztott krémet.
A kész süteményt takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe legalább 1 napra puhulni.
A csokoládét az olajjal gőz felett olvasszuk fel és vonjuk be vele a süteményt. Dermedés után szeletelhető.