Mézes krémes
Mézes krémes
  • timer400 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

    a tésztához (kb 30 szelethez)

    • Rama Vajas Íz - 50 gramm
    • tojás - 1 darab
    • porcukor - 150 gramm
    • méz - 70 gramm
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
    • liszt - 500 gramm
    • tej - 5 evőkanál

    A krémhez

    • tojássárgája - 3 darab
    • tej - 500 milliliter
    • Dr. Oetker Gála Krémpuding Vanília - 60 gramm
    • cukor - 350 gramm
    • vaníliarúd - 0.25 gramm
    • Rama Vajas Íz - 400 gramm

    A tetejére

    • csokoládé - 200 gramm
    • olaj - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
    2. A tésztához a Rama Vajas Ízt, tojást, cukrot és mézet gőz felett főzzük sűrűre, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Keverjük hozzá a szódabikarbónát majd a lisztet, és a tejjel (amennyit felvesz) gyúrjuk tésztává. Osszuk 4 egyenlő részre és mindegyik részt nyújtsuk 2mm vastagságú lappá. Tegyük sütőlemezre, szurkáljuk meg villával és 180°C-os sütőben 8-10 perc alatt süssük közepesen barnára.
    3. A krémhez a tojások sárgáját a tej harmadával és a krémporral keverjük simára. A maradék tejet a cukorral és vaniliarúddal forraljuk fel, majd öntsük a tojássárgás péphez és újra forraljuk fel, sűrítsük be. Még melegen keverjük hozzá a Rama Vajas íz 1/3-át (130g).
    4. A maradék Rama Vajas Ízt habosítsuk ki, adjuk hozzá a kihűlt vaníliás krémet is.
    5. Az összeállításhoz a 4 kisült lap közé kenjük a 3 egyenlő részre osztott krémet. A kész süteményt takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe legalább 1 napra puhulni.
    6. A csokoládét az olajjal gőz felett olvasszuk fel és vonjuk be vele a süteményt. Dermedés után szeletelhető.

    Sütéshez