Feltöltve:

Mézes krémes

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

étcsokoládé15 dekagramm

A tésztához

cukor30 dekagramm
kakaó3 evőkanál
liszt45 dekagramm
Ráma17.5 dekagramm
tej10 dl
tojás1 darab
méz2 evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál

A krémhez

búzadara4 evőkanál
rum3 evőkanál

Egyéb

savanykás lekvár5 evőkanál

Desszertek: Mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tojást a Ramával és a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, majd apránként dolgozd bele a lisztet, a cukrot és a szódabikarbónát. A masszát oszd háromfelé és egyenként nyújtsd kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát Ramával kend meg, szórd be finoman liszttel és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon szép zsemleszínűre. A krémhez a tejben főzd meg a darát, a cukrot a Ramával keverd habosra. A hideg krémmel keverd el és oszd kétfelé: az egyikbe önts rumot, a másikat ízesítsd kakaóporral. Az első tésztalapot fektesd tálra, kend meg vékonyan lekvárral, majd simítsd rá a világos krémet. Helyezd rá a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Helyezd rá a harmadik lapot, és vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Legalább egy napig hagyd pihenni, hogy a tészta kellően megpuhuljon.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem