Mézes krémes
Desszertek: Mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
1
A cukrot, a Ramát, a tojást, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött keverjük kb 10 percig, amíg a Rama és a cukor fel nem oldódik, majd a lisztet is hozzáadjuk és összegyúrjuk.
2
Négy egyenlő részre osztjuk és négy lapot sütünk belőle.
3
Krém: a tejből és a búzadarából 1 ek. cukorral sűrű grízt főzünk állandó keverés mellett, majd teljesen kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a hidegre hűlt grízhez keverjük.
4
A mézes lapokat vékonyan megkenjük lekvárral, majd megkenjük a tejbegrízes krémmel.
5
A tetejére a tortabevonót a leírás szerint elkészítjük és rákenjük. Ezt a süteményt egy nappal fogyasztás előtt célszerű elkészíteni.