Feltöltve:

Mézes-krémes II.

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

étcsokoládé15 dekagramm

A tésztához

tojás1 darab
Ráma5 dekagramm
tej5 evőkanál
méz2 evőkanál
liszt45 dekagramm
cukor15 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál

A krémhez

tej5 dl
búzadara4 evőkanál
Ráma12.5 dekagramm
cukor15 dekagramm
rum3 evőkanál
kakaópor3 evőkanál
savanykás lekvár5 evőkanál

Desszertek: Mézes-krémes II. a sok Mézes-krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tojást a Ramával meg a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, majd apránként dolgozd bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát. A masszát oszd háromfelé, és egyenként nyújtsd kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát Ramával kend meg, szórd be finoman liszttel, és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon, szép zsömleszínűre. A krémhez a tejben főzd meg a darát, a cukrot a Ramával keverd habosra. A hideg krémmel keverd el, és oszd kétfelé: az egyikbe önts rumot, a másikat ízesítsd kakaóporral. Az első tésztalapot fektesd tálra, kend meg vékonyan lekvárral, majd simítsd rá a világos krémet. Helyezd rá a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Helyezd rá a harmadik lapot, és vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Legalább egy napig hagyd pihenni, hogy a tészta kellően megpuhuljon.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem