Mézes-krémes II.
Mézes-krémes II.
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • étcsokoládé - 15 dekagramm

    A tésztához

    • tojás - 1 darab
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tej - 5 evőkanál
    • méz - 2 evőkanál
    • liszt - 45 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál

    A krémhez

    • tej - 5 dl
    • búzadara - 4 evőkanál
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • rum - 3 evőkanál
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • savanykás lekvár - 5 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojást a Ramával meg a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, majd apránként dolgozd bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát. A masszát oszd háromfelé, és egyenként nyújtsd kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát Ramával kend meg, szórd be finoman liszttel, és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon, szép zsömleszínűre. A krémhez a tejben főzd meg a darát, a cukrot a Ramával keverd habosra. A hideg krémmel keverd el, és oszd kétfelé: az egyikbe önts rumot, a másikat ízesítsd kakaóporral. Az első tésztalapot fektesd tálra, kend meg vékonyan lekvárral, majd simítsd rá a világos krémet. Helyezd rá a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Helyezd rá a harmadik lapot, és vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Legalább egy napig hagyd pihenni, hogy a tészta kellően megpuhuljon.