Feltöltve:

Mézes-krémes piskóta

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

porcukor15 dekagramm
liszt25 dekagramm
kakaó1 teáskanál
szódabikarbóna1 kávéskanál
Ráma4 dekagramm
tej2 evőkanál
tojás1 darab
méz1 evőkanál

krem

vaníliás cukor1 csomag
porcukor15 dekagramm
Ráma15 dekagramm
liszt4 evőkanál
tej4 dl

Piskótatekercs

tojás5 darab
lekvár1 darab
sütőpor0.5 csomag
liszt5 evőkanál
víz5 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
cukor5 evőkanál

Desszertek: Mézes-krémes piskóta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A szokásos módon megsütjük a piskótatekercset. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a sütőporos lisztet, közben pedig hozzáadjuk a vizet. Hozzáöntjük a felvert habot, összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük lekvárral és feltekerjük. A Ramát, mézet, tejet, tojást, porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót, ezt összegyúrjuk. Két részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán megsütjük. A tejet a liszttel felfőzzük. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a két krémet összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük krémmel és erre szorosan egymás mellé rárakjuk a felszeletelt piskótatekercset, majd utána újból megkenjük a maradék krémmel és rátesszük a felső lapot.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem