A szokásos módon megsütjük a piskótatekercset. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a sütőporos lisztet, közben pedig hozzáadjuk a vizet. Hozzáöntjük a felvert habot, összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük lekvárral és feltekerjük. A Ramát, mézet, tejet, tojást, porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót, ezt összegyúrjuk. Két részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán megsütjük. A tejet a liszttel felfőzzük. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a két krémet összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük krémmel és erre szorosan egymás mellé rárakjuk a felszeletelt piskótatekercset, majd utána újból megkenjük a maradék krémmel és rátesszük a felső lapot.