Mézes-lekváros szelet
Mézes-lekváros szelet
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • cukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • méz - 2 evőkanál
  • liszt - 45 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • gyümölcslekvár - 1 darab

A krémhez

  • tej - 2 dl
  • búzadara - 2 evőkanál
  • Ráma - 15 dekagramm
  • kakaó - 2 evőkanál
  • porcukor - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojást, a cukrot, a Ramát, a tejet és a mézet gőz fölött jól átmelegítjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Az így elkészített tésztából négy egyforma cipót készítünk, kinyújtjuk, és egy Ramával kikent, lisztezett tepsiben egyenként kisütjük a lapokat. A krémhez a tejben megfőzzük a búzadarát, majd hozzákeverjük a Ramát, a cukrot és a kakaót. Az elkészült, és kihűlt lapokból egyet megkenünk a krémmel, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük lekvárral, az újabb lapra krémet teszünk, majd befedjük az utolsó lappal. A tetejét megszórjuk porcukorral.