A lapokhoz a tojást, a Rama Vajas ízt, a cukrot, a mézet, a tejfölt habosra kavarom a tűzhelyen (csak langyosra melegítem). Ezután összedolgozom a szódabikarbónás liszttel. Puha állagú tésztát kell kapni. 2 részre osztom, kerek formára nyújtom, és lisztezett tortaforma hátulján, 170 C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt kisütöm. A piskótához habosra kavarom a tojássárgáját a cukor felével és a vízzel, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem. Összekavarom, majd beleszitálom a sütőporos lisztet és a szemes mákot. 170-180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm. A krémhez 1 dl tejjel elkavarom a pudingport és a tojássárgáját, közben a maradék tejet felforralom a vaníliával, majd megfőzöm benne a pudingport. A Rama Vajas ízt a porcukorral habosra kavarom, majd a kihűlt pudinghoz adom a rummal együtt. A krém harmad részével megkenem az egyik mézes lapot, ráteszem a mákos piskótát, ezt megkenem a krém másik harmadával, majd befedem a másik mézes lappal. A torta tetejét és oldalát a maradék krémmel vonom be. A díszítéshez 10 dkg cukrot aranyszínűre karamellizálok, beleszórom a durvára vágott diót, miután kihűlt, összetöröm, a torta tetejére szórom. A maradék 10 dkg cukrot is karamellizálom, és még forrón, amíg szálakat tudok húzni belőle, egy sima végű habverőre tekerem. Az így készült cukordísszel díszítem a tortát.