Feltöltve:

Mézes pite

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás2 darab
tej2 evőkanál
liszt50 dekagramm
méz3 evőkanál
búzadara5 evőkanál
porcukor5 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
szódabikarbóna2 teáskanál
csokoládé15 dekagramm

Desszertek: Mézes pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát jól kikeverjük, beleöntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és az olvasztott mézet, aztán gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hűvös helyre tesszük, majd háromfelé osztjuk.

2

Mindhárom cipót külön-külön kinyújtjuk. A formát sütőpapírral kibéleljük és a tésztákat 180 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt egyenként kisütjük, majd kihűtjük.

3

Közben elkészítjük a krémet. Forró, cukrozott tejben megfőzzük a búzadarát és hagyjuk kihűlni. A Ramát, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát, egy kevés rumot és az egészet sima krémmé keverjük.

4

Az alsó tésztalapot bekenjük a krémmel, rátesszük a középső lapot, azt is megkenjük, majd betakarjuk a legfölső lappal, amit megkenünk a maradék krémmel.

5

A Ramát és a csokoládét a tejjel gőz fölött felolvasztjuk és a kapott csokoládémázzal bevonjuk a pitét. Ízlés szerint tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 3
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem