Mézes pite
Mézes pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • Ráma - 25 dekagramm
    • tej - 7.5 dl
    • finom búzadara - 5 evőkanál
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • porcukor a szóráshoz - 5 dekagramm

    A tésztához

    • Ráma - 10 dekagramm
    • méz - 3 evőkanál
    • tojás - 2 darab
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • tej - 6 evőkanál
    • liszt - 50 dekagramm
    • szódabikarbóna - 2 teáskanál
    • citrom reszelt héja - 1 darab

    A bevonathoz

    • tej - 2 evőkanál
    • Ráma - 15 dekagramm
    • csokoládé - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A Ramát jól kikeverjük, beleöntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és az olvasztott mézet, aztán gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hűvös helyre tesszük, majd háromfelé osztjuk. Mindhárom cipót külön-külön kinyújtjuk. A formát sütőpapírral kibéleljük és a tésztákat 180 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt egyenként kisütjük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. Forró, cukrozott tejben megfőzzük a búzadarát és hagyjuk kihűlni. A Ramát, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát, egy kevés rumot és az egészet sima krémmé keverjük. Az alsó tésztalapot bekenjük a krémmel, rátesszük a középső lapot, azt is megkenjük, majd betakarjuk a legfölső lappal, amit megkenünk a maradék krémmel. A Ramát és a csokoládét a tejjel gőz fölött felolvasztjuk és a kapott csokoládémázzal bevonjuk a pitét. Ízlés szerint tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral is.