Feltöltve:

Mézes puszedli

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma50 gramm
barna, vagy kristálycukor60 gramm
méz125 gramm
citrom1 púpos evőkanál
finomliszt250 gramm
sütőpor1 csomag
őrölt fahéj1 teáskanál
őrölt szegfűszeg1 teáskanál
őrölt szerecsendió1 teáskanál
tojás1 darab
liszt a formázáshoz1 kevés

A díszítéshez és a mázhoz

mogyoró, mandula dió, pisztácia vegyesen100 gramm
tortabevonó étcsokoládé100 gramm
cukorgyöngy2 teáskanál

Desszertek: Mézes puszedli a sok Puszedli recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát, a barna cukrot és a mézet kisebb lábaskában, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Az edényt hideg vízbe állítjuk és a mézes keveréket kihűtjük.

2. lépés

Közben a citromot forró, folyóvíz alatt alaposan megmossuk, sikáljuk, hogy a viaszos tartósítóanyagot eltávolítsuk a felületéről, majd szárazra töröljük.

3. lépés

Összekeverjük a lisztet a sütőporral és az őrölt fűszerekkel, majd belereszeljük a citromhéjat. A kihűlt mézes masszához adjuk a tojást, habverővel jól eldolgozzuk, és a fűszeres-sütőporos liszthez öntjük, majd fakanállal összekeverjük.

4. lépés

A meglehetősen ragacsos masszát meglisztezett munkalapra szedjük, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és legalább 5 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hideg helyre tesszük.

5. lépés

2-3 nagy tepsit, vagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A tésztát lisztezett munkalapon, vagy liszttel meghintett, két sütőpapír között 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, kenőkéssel alányúlunk és fellazítjuk. Lisztbe mártogatott, tetszőleges formákkal kiszúrjuk és nem túl közel egymáshoz a tepsikbe rakosgatjuk. Tetejüket tetszés szerinti finomságokkal díszítjük, némelyiket csupaszon hagyjuk. A szabáshulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újra nyújtjuk-szaggatjuk, amíg el nem fogy.

6. lépés

200 °C-ra előmelegített sütőben mindössze 7-8 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, leválasztjuk a sütőpapírról és rácsra téve hagyjuk egészen kihűlni.

7. lépés

A tortabevonó étcsokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk, megmártogatjuk benne a díszítetlen alakzatokat, rácsra rakosgatjuk és megszórjuk színes cukorgyönggyel, majd hagyjuk teljesen megdermedni.

8. lépés

Dobozba csomagolva, soronként papírral letakarva 1 hónapig eláll.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 200"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 1"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 1"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 2"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem