Mézes puszedli
Hozzávalók
Mézes puszedli tésztája
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
őrölt fahéj | 1 kevés | |
szódapor | 1 teáskanál | |
méz | 20 dekagramm | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
víz | 1 dl | |
tojássárgája | 3 darab | |
Ráma | 6 dekagramm |
Tojásfehérje máz
tojásfehérje | 3 darab | |
---|---|---|
porcukor | 24 dekagramm |
Desszertek: Mézes puszedli a sok Puszedli recept közül.
Elkészítés
1
A mézet, a kristálycukrot és a vizet felforraljuk. 3 tojássárgát kikeverünk Ramával.
2
30 dkg lisztet, a fahéjat és a szódaport összekeverjük.
3
A felforralt keveréket beleöntjük a lisztbe, majd hozzáadjuk tojásos Ramát. Jól eldolgozzuk és 2 óráig pihentetjük, utána hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, majd jól eldolgozzuk.
4
Kisebb golyókat formálunk belőle és sütjük, óvatosan, hogy ne égjen meg.
5
Ha megsültek és kihűltek a puszedlik beleforgatjuk a mázba.
6
Máz elkészítése: 3 tojásfehérjét 24 dkg porcukorral gőz felett jó keményre felverünk.