Mézes puszedli
Mézes puszedli
  • timer200 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Mézes puszedli tésztája

    • liszt - 60 dekagramm
    • őrölt fahéj - 1 kevés
    • szódapor - 1 teáskanál
    • méz - 20 dekagramm
    • kristálycukor - 20 dekagramm
    • víz - 1 dl
    • tojássárgája - 3 darab
    • Ráma - 6 dekagramm

    Tojásfehérje máz

    • tojásfehérje - 3 darab
    • porcukor - 24 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A mézet, a kristálycukrot és a vizet felforraljuk. 3 tojássárgát kikeverünk Ramával.
    2. 30 dkg lisztet, a fahéjat és a szódaport összekeverjük.
    3. A felforralt keveréket beleöntjük a lisztbe, majd hozzáadjuk tojásos Ramát. Jól eldolgozzuk és 2 óráig pihentetjük, utána hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, majd jól eldolgozzuk.
    4. Kisebb golyókat formálunk belőle és sütjük, óvatosan, hogy ne égjen meg.
    5. Ha megsültek és kihűltek a puszedlik beleforgatjuk a mázba.
    6. Máz elkészítése: 3 tojásfehérjét 24 dkg porcukorral gőz felett jó keményre felverünk.