Mézes puszedli
Hozzávalók
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
rum | 1 kupica | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
szegfűszeg | 1 csipetnyi | |
forralt méz | 3 dl | |
liszt | 56 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
vékony lapocskákra vágott mandula | ||
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk | ||
csokoládé | ||
fodros kocka | ||
olaj a tál kikenéséhez | ||
főzés nélkül készíthető vanília puding |
Desszertek: Mézes puszedli a sok Puszedli recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókat összegyúrjuk és kis gombócokat formázunk.
2
Ramával kikent, lisztezett tepsibe rakjuk és közepes hőmérsékleten megsütjük.