Mézes rebarbaratorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 evőkanál | |
méz | 1 dl | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
őrölt fahéj | 2 csipetnyi | |
nyers tojás | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
rebarbara | 75 dekagramm |
Desszertek: Mézes rebarbaratorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A rebarbaráról a külső hártyát lehántjuk, ugyanúgy, mint a spárgánál, majd a szárakat kb. egycentis darabokra vágjuk. Egy tálban a mézzel és a fahéjjal összekeverjük.
Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát Ramával kikenünk. A tésztát úgy nyomkodjuk bele, hogy kis pereme is legyen. A mézes rebarbarát egyenletesen ráterítjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben165 °C) 40-45 percig sütjük.
Ha a torta langyosra hűlt, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, ez utóbbi el is maradhat. Cikkekre vágva tálaljuk.