Feltöltve:

Mézes rebarbaratorta

60
Közepes
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
tejföl1 evőkanál
méz1 dl
finomliszt25 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
őrölt fahéj2 csipetnyi
nyers tojás1 darab
vaníliás cukor1 csomag
rebarbara75 dekagramm

Desszertek: Mézes rebarbaratorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A rebarbaráról a külső hártyát lehántjuk, ugyanúgy, mint a spárgánál, majd a szárakat kb. egycentis darabokra vágjuk. Egy tálban a mézzel és a fahéjjal összekeverjük.

2

Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát Ramával kikenünk. A tésztát úgy nyomkodjuk bele, hogy kis pereme is legyen. A mézes rebarbarát egyenletesen ráterítjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben165 °C) 40-45 percig sütjük.

3

Ha a torta langyosra hűlt, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, ez utóbbi el is maradhat. Cikkekre vágva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem