Feltöltve:

Mézes rebarbaratorta

90
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt4 dl
sütőpor1 teáskanál
tejföl1 evőkanál
méz1 dl
puha, szoba-hőmérsékletű Rama Vajas íz5 dekagramm
tojás1 darab

A töltelékhez

rebarbara75 dekagramm
méz1 dl
őrölt fahéj2 teáskanál

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz2 dekagramm

A tetejére

vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Mézes rebarbaratorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A rebarbaráról a külső hártyát lehántjuk, ugyanúgy, mint a spárgánál, majd a szárakat kb. egycentis darabokra vágjuk. Egy tálban a mézzel és a fahéjjal összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát Rama Vajassal kikenünk. A tésztát úgy nyomkodjuk bele, hogy kis pereme is legyen. A mézes rebarbarát egyenletesen ráterítjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben165 °C) 40-45 percig sütjük. Ha a torta langyosra hűlt, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, ez utóbbi el is maradhat. Cikkekre vágva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem