Mézes süti
Mézes süti
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 115 gramm
  • porcukor - 115 gramm
  • tojás - 1 darab
  • méz (kb. 6 evőkanál) - 115 gramm
  • liszt - 400 gramm
  • sütőpor - 3 csomag
  • só - 0.5 teáskanál
  • mézeskalács fűszerkeverék - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A Ramát a cukorral keverjük habosra egy robotgép segítségével, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük simára.
  2. Tegyük bele a mézet, ha szilárd, előtte olvasszuk fel alacsony lángon, de várjuk meg amíg kihűl és keverjük össze jól az egészet.
  3. A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a sót, valamint a fűszerkeveréket. A lisztet keverjük össze a Ramás masszával egy fakanál segítségével, amíg jól összeáll a massza.
  4. Egy enyhén lisztezett felületen kicsit gyúrjuk össze, amíg sima nem lesz, majd csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe minimum fél órára.
  5. Két sütőlemezt kenjük ki Ramával, vagy tegyünk rá sütőpapírt.
  6. Lisztezett felületen sodorjuk ki a tésztát, a legjobb 3-4 adagban kinyújtani, kb. 5 mm vastagra. Különböző formákkal szaggassuk ki és helyezzük őket a sütőlemezre, egymástól kellő távolságra.
  7. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és a közepén süssük kb. 8-10 percig. Nagyon hamar kész van, időnként nézzünk rá, ne hogy az alja megégjen. Akkor van kész, ha az alja már szép aranybarna. Egy rácson hagyjuk őket hűlni.
  8. Díszíthetjük ét, vagy fehér csokival is.