Mézes süti
Hozzávalók
A töltelékhez
liszt | 5 evőkanál | |
---|---|---|
Ráma | 2 dekagramm | |
vanília kikapart belseje | 1 rúd | |
porcukor | 2 dekagramm | |
rumaroma | 1 kevés | |
tej. | 0.5 liter |
A tésztalapokhoz
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 1.2 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
kakaó | 1 evőkanál | |
tej | 4.5 evőkanál | |
méz | 2 evőkanál |
A babapiskóta áztatásához
babapiskóta | 20 darab | |
---|---|---|
rumaroma | 1 kevés | |
tej | 1 kevés | |
meggybefőtt leve | 4 dl |
Desszertek: Mézes süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tojást felverjük és hozzáadjuk a puha Ramát. A cukrot elkeverjük, végül beletesszük a mézet és a tejet, majd jól összekeverjük és ezt a keveréket 2-3 percre feltesszük főni. A tűzről levesszük, beledolgozzuk a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet, majd összedolgozzuk.
A tésztát megfelezzük és két lapot nyújtunk belőle, kb. 30x25 cm-est. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
A lisztet a tejjel és egy vanília rúd kikapart magjával lassú tűzön, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg pépes nem lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a pép, addig a Ramát a porcukorral és a rumaromával habosra verjük, majd a kihűlt péppel összekeverjük.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rumaromát és a meggylevet, majd ebbe fogjuk a babapiskótát mártogatni.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a tejes- rumaromás-meggyleves lébe belemártott babapiskótákat, hogy teljesen elfedje a krémet. Ismét krém, majd befedjük a másik lappal.
A csokoládét megolvasztjuk. A süti tetejét bevonjuk a csokoládéval és a hűtőbe rakjuk másnapig. Utána felszeleteljük.