Mézes süti
Mézes süti
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • liszt - 5 evőkanál
    • Ráma - 2 dekagramm
    • vanília kikapart belseje - 1 rúd
    • porcukor - 2 dekagramm
    • rumaroma - 1 kevés
    • tej. - 0.5 liter

    A tésztalapokhoz

    • liszt - 40 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1.2 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • kakaó - 1 evőkanál
    • tej - 4.5 evőkanál
    • méz - 2 evőkanál

    A babapiskóta áztatásához

    • babapiskóta - 20 darab
    • rumaroma - 1 kevés
    • tej - 1 kevés
    • meggybefőtt leve - 4 dl

    Elkészítés:

    1. A tojást felverjük és hozzáadjuk a puha Ramát. A cukrot elkeverjük, végül beletesszük a mézet és a tejet, majd jól összekeverjük és ezt a keveréket 2-3 percre feltesszük főni. A tűzről levesszük, beledolgozzuk a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet, majd összedolgozzuk.
    2. A tésztát megfelezzük és két lapot nyújtunk belőle, kb. 30x25 cm-est. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
    3. A lisztet a tejjel és egy vanília rúd kikapart magjával lassú tűzön, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg pépes nem lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
    4. Amíg hűl a pép, addig a Ramát a porcukorral és a rumaromával habosra verjük, majd a kihűlt péppel összekeverjük.
    5. Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rumaromát és a meggylevet, majd ebbe fogjuk a babapiskótát mártogatni.
    6. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a tejes- rumaromás-meggyleves lébe belemártott babapiskótákat, hogy teljesen elfedje a krémet. Ismét krém, majd befedjük a másik lappal.
    7. A csokoládét megolvasztjuk. A süti tetejét bevonjuk a csokoládéval és a hűtőbe rakjuk másnapig. Utána felszeleteljük.