Feltöltve:

Mézes zserbó

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
víz2 evőkanál
tojás1 darab
tej dl
méz2 evőkanál
finomliszt45 dekagramm
búzadara10 dekagramm
porcukor20 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
szódabikarbóna1 teáskanál
keserű kakaópor1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor2 evőkanál

Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött kb.15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük. A tűzről levéve azonnal összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Nyomban négy részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 23x30 cm-es lapokká nyújtjuk.

2. lépés

Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C, légkeveréses sütőben 155 °C), kb. 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet. A másik három lapot ugyanígy sütjük meg.

3. lépés

A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk, és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk.

4. lépés

A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük.

5. lépés

A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Letakarva legalább 1 éjszakára behűtjük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 400"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem