Feltöltve:

Mézes zserbó

access_alarm 60
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás1 darab
szódabikarbóna1 kávéskanál
tej4 evőkanál
méz6 dekagramm

Töltelékhez

Ráma20 dekagramm
cukor20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tej3 dl
búzadara6 dekagramm
baracklekvár (kb)15 dekagramm

Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra lehűlt, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra kinyújtjuk és sütőpapírral borított sütőlapon, vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük.



2. lépés

A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá és egymásra helyezzük őket.

3. lépés

A tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval és néhány órai állás után szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem