Feltöltve:

Mézes zserbó

60
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás1 darab
szódabikarbóna1 kávéskanál
tej4 evőkanál
méz6 dekagramm

Töltelékhez

Ráma20 dekagramm
cukor20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tej3 dl
búzadara6 dekagramm
baracklekvár (kb)15 dekagramm

Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra lehűlt, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra kinyújtjuk és sütőpapírral borított sütőlapon, vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük.



2

A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá és egymásra helyezzük őket.

3

A tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval és néhány órai állás után szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem