Feltöltve:

Mézes zserbó

access_alarm 400
cake Könnyű
person_outline 10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a mézes lapokhoz (kb. 30 szelethez)

Rama Vajas Íz50 gramm
tojás1 darab
porcukor150 gramm
méz70 gramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
liszt500 gramm
tej5 evőkanál

A krémhez

cukor60 gramm
búzadara100 gramm
tej900 milliliter
Rama Vajas Íz250 gramm
porcukor125 gramm

Az összeállításhoz

baracklekvár 
porcukor a szóráshoz 
csokoládé200 gramm
olaj2 evőkanál

Sütéshez

Sütési idő 40 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Elkészítés

1. lépés

A krémhez a tejből, cukorból és búzadarából főzzünk sűrű tejbegrízt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

3. lépés

A tésztához a Rama Vajas Ízt, tojást, cukrot és mézet gőz felett főzzük sűrűre, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Keverjük hozzá a szódabikarbónát majd a lisztet, és annyi tejet, amennyit felvesz. Gyúrjuk tésztává. Osszuk 4 egyenlő részre és mindegyik részt nyújtsuk 2mm vastagságú lappá. Tegyük sütőlemezre, szurkáljuk meg villával és 180°C-os sütőben 8-10 perc alatt süssük közepesen barnára.

4. lépés

A Rama Vajas Ízt habosítsuk ki, majd keverjük tovább a porcukorral. A végén adjuk hozzá a kihűlt telbegrízt is.

5. lépés

Az összeállításhoz a 4 kisűlt lapból az elsőt kenjük meg baracklekvárral, majd egyengessük el rajta a grízes krém felét, a második és harmadik lap közé lekvár kerül, a harmadik és negyedik lap közé pedig a krém másik fele.

6. lépés

A kész süteményt csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe legalább 1 napra puhulni.

7. lépés

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, vagy kenjünk a tetejére csokoládémázt. Ehhez a csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Dermedés után szeletelhető.

Hozzászólások

Hasonló receptek