Mézes zserbó
Hozzávalók
a mézes lapokhoz (kb. 30 szelethez)
Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
porcukor | 150 gramm | |
méz | 70 gramm | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
liszt | 500 gramm | |
tej | 5 evőkanál |
A krémhez
cukor | 60 gramm | |
---|---|---|
búzadara | 100 gramm | |
tej | 900 milliliter | |
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
porcukor | 125 gramm |
Az összeállításhoz
baracklekvár | ||
---|---|---|
porcukor a szóráshoz | ||
csokoládé | 200 gramm | |
olaj | 2 evőkanál |
Sütéshez
Sütési idő | 40 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt sütőlemez |
Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
A krémhez a tejből, cukorból és búzadarából főzzünk sűrű tejbegrízt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A tésztához a Rama Vajas Ízt, tojást, cukrot és mézet gőz felett főzzük sűrűre, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Keverjük hozzá a szódabikarbónát majd a lisztet, és annyi tejet, amennyit felvesz. Gyúrjuk tésztává. Osszuk 4 egyenlő részre és mindegyik részt nyújtsuk 2mm vastagságú lappá. Tegyük sütőlemezre, szurkáljuk meg villával és 180°C-os sütőben 8-10 perc alatt süssük közepesen barnára.
A Rama Vajas Ízt habosítsuk ki, majd keverjük tovább a porcukorral. A végén adjuk hozzá a kihűlt telbegrízt is.
Az összeállításhoz a 4 kisűlt lapból az elsőt kenjük meg baracklekvárral, majd egyengessük el rajta a grízes krém felét, a második és harmadik lap közé lekvár kerül, a harmadik és negyedik lap közé pedig a krém másik fele.
A kész süteményt csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe legalább 1 napra puhulni.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, vagy kenjünk a tetejére csokoládémázt. Ehhez a csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Dermedés után szeletelhető.