Feltöltve:

Mézes zserbó

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

cukor30 dekagramm
Ráma2 tojásnyi
tojás2 darab
tej8 evőkanál
méz4 evőkanál
fahéj1 kávéskanál
szegfűszeg1 kevés
citrom reszelt héja1 darab
liszt80 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál

krem

tej1.5 liter
búzadara18 evőkanál
cukor45 dekagramm
Ráma40 dekagramm
citrom kifacsart leve2 egész

Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Tészta: a hozzávalókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével kevergetés közben felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről és a lisztet, valamint a szódabikarbónát is hozzákeverjük. Négy egyenlő részre osztjuk és külön-külön kinyújtva, lapokban megsütjük.

2. lépés

Krém: a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. Néhány percenként átkeverjük, amíg majdnem kihűl, ekkor elkeverjük benne a Ramát, a cukrot és a citromlevet. Robotgéppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a mézes lapokat.

3. lépés

10-15 dkg tortabevonót 3 evőkanál étolajjal elkeverve gőz fölött felolvasztunk, majd a zserbó tetején egyenletesen elkenjük.

4. lépés

Fogyasztás előtt legalább egy éjszakát pihentetni kell, hogy a mézes lap megpuhuljon.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem