Feltöltve:

Mézes zserbó

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

cukor30 dekagramm
Ráma2 tojásnyi
tojás2 darab
tej8 evőkanál
méz4 evőkanál
fahéj1 kávéskanál
szegfűszeg1 kevés
citrom reszelt héja1 darab
liszt80 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál

krem

tej1.5 liter
búzadara18 evőkanál
cukor45 dekagramm
Ráma40 dekagramm
citrom kifacsart leve2 egész

Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Tészta: a hozzávalókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével kevergetés közben felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről és a lisztet, valamint a szódabikarbónát is hozzákeverjük. Négy egyenlő részre osztjuk és külön-külön kinyújtva, lapokban megsütjük.

2

Krém: a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. Néhány percenként átkeverjük, amíg majdnem kihűl, ekkor elkeverjük benne a Ramát, a cukrot és a citromlevet. Robotgéppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a mézes lapokat.

3

10-15 dkg tortabevonót 3 evőkanál étolajjal elkeverve gőz fölött felolvasztunk, majd a zserbó tetején egyenletesen elkenjük.

4

Fogyasztás előtt legalább egy éjszakát pihentetni kell, hogy a mézes lap megpuhuljon.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem