Mézes zserbó
Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
Tészta: a hozzávalókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével kevergetés közben felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről és a lisztet, valamint a szódabikarbónát is hozzákeverjük. Négy egyenlő részre osztjuk és külön-külön kinyújtva, lapokban megsütjük.
Krém: a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. Néhány percenként átkeverjük, amíg majdnem kihűl, ekkor elkeverjük benne a Ramát, a cukrot és a citromlevet. Robotgéppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a mézes lapokat.
10-15 dkg tortabevonót 3 evőkanál étolajjal elkeverve gőz fölött felolvasztunk, majd a zserbó tetején egyenletesen elkenjük.
Fogyasztás előtt legalább egy éjszakát pihentetni kell, hogy a mézes lap megpuhuljon.