Mézes zserbó
Mézes zserbó
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • cukor - 30 dekagramm
    • Ráma - 2 tojásnyi
    • tojás - 2 darab
    • tej - 8 evőkanál
    • méz - 4 evőkanál
    • fahéj - 1 kávéskanál
    • szegfűszeg - 1 kevés
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • liszt - 80 dekagramm
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál

    krem

    • tej - 1.5 liter
    • búzadara - 18 evőkanál
    • cukor - 45 dekagramm
    • Ráma - 40 dekagramm
    • citrom kifacsart leve - 2 egész

    Elkészítés:

    1. Tészta: a hozzávalókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével kevergetés közben felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről és a lisztet, valamint a szódabikarbónát is hozzákeverjük. Négy egyenlő részre osztjuk és külön-külön kinyújtva, lapokban megsütjük.
    2. Krém: a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. Néhány percenként átkeverjük, amíg majdnem kihűl, ekkor elkeverjük benne a Ramát, a cukrot és a citromlevet. Robotgéppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a mézes lapokat.
    3. 10-15 dkg tortabevonót 3 evőkanál étolajjal elkeverve gőz fölött felolvasztunk, majd a zserbó tetején egyenletesen elkenjük.
    4. Fogyasztás előtt legalább egy éjszakát pihentetni kell, hogy a mézes lap megpuhuljon.