Feltöltve:

Mézes zserbó

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

cukor15 dekagramm
liszt40 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej4 evőkanál
tojás1 darab
szódabikarbóna1 kávéskanál
méz6 dekagramm

krem

Ráma20 dekagramm
cukor20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tej3 dl
búzadara6 dekagramm
baracklekvár a lapok kenéséhez1 pohár

Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz felett összefőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet és sima tésztává gyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk és fél órát pihentetjük.

2

Egyenként kinyújtjuk és tepsi hátán 180 C-on 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat.

3

A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát és citromhéjjal ízesítjük.

4

A lapokat előbb egyenként vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krémmel és egymásra rakjuk.

5

A tetejét porcukorral megszórjuk, vagy csokimázzal bevonjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem