Feltöltve:

Mézes zserbó

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
tojás2 darab
zsír vagy Rama6 dekagramm
porcukor10 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
tejföl4 evőkanál
olvasztott méz4 evőkanál

A krémhez

vanília ízű pudingpor (lehet puncsos is ízlés szerint)1 csomag
tej11 dl
cukor3 evőkanál
búzadara6 evőkanál
porcukor10 dekagramm
Ráma15 dekagramm

A kenéshez

baracklekvár1 darab

A tetejére

csoki20 dekagramm

Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és előmelegített sütőben 170 C-on kb. 10 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta. A krém elkészítése: a pudingport a cukorral és 5 dl tejjel megfőzzük. A búzadarát a maradék 6 dl tejjel szintén megfőzzük. A két meleg krémet összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Közben a Ramát összekeverjük a porcukorral és ha a krém kihűlt, az egészet alaposan összekeverjük, végül 3 részre osztjuk. Az alsó tésztára megy egy sor krém és a krém tetejére vékonyan kenjünk baracklekvárt. A többi krémre nem kell, persze ez ízlés kérdése is. Ha valaki nagyon szereti a lekvárt tehet még a többire is, de ennyi lekvár elég bele. Végül a tetejére a csokit felmelegítjük és a tészta tetejére kenjük. Hűtőben egy napot állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta. Én alufóliával szoktam körbe letakarni, mert így a szélei sem száradnak meg.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem