Mézes zserbó
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
zsír vagy Rama | 6 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
tejföl | 4 evőkanál | |
olvasztott méz | 4 evőkanál |
A krémhez
vanília ízű pudingpor (lehet puncsos is ízlés szerint) | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 11 dl | |
cukor | 3 evőkanál | |
búzadara | 6 evőkanál | |
porcukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm |
A kenéshez
baracklekvár | 1 darab |
---|
A tetejére
csoki | 20 dekagramm |
---|
Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és előmelegített sütőben 170 C-on kb. 10 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta. A krém elkészítése: a pudingport a cukorral és 5 dl tejjel megfőzzük. A búzadarát a maradék 6 dl tejjel szintén megfőzzük. A két meleg krémet összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Közben a Ramát összekeverjük a porcukorral és ha a krém kihűlt, az egészet alaposan összekeverjük, végül 3 részre osztjuk. Az alsó tésztára megy egy sor krém és a krém tetejére vékonyan kenjünk baracklekvárt. A többi krémre nem kell, persze ez ízlés kérdése is. Ha valaki nagyon szereti a lekvárt tehet még a többire is, de ennyi lekvár elég bele. Végül a tetejére a csokit felmelegítjük és a tészta tetejére kenjük. Hűtőben egy napot állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta. Én alufóliával szoktam körbe letakarni, mert így a szélei sem száradnak meg.