Feltöltve:

Mézes zserbó

2
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma5 dekagramm
méz4 evőkanál
tojás1 darab
tej1 dl
cukor15 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
liszt45 dekagramm
fahéj1 kevés

A krémhez

tej0.5 liter
búzadara5 evőkanál
Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
kakaópor4 evőkanál
rum0.5 dl
csokoládés tortabevonó a tetejére1 tábla

Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Tegyük egy edénybe a Ramat, a mézet és vízgőz fölött olvasszuk össze. Miután kihűlt, adjuk hozzá a tojást, a tejet, a cukrot és a szódabikarbónát. Jól keverjük össze az egészet, majd tegyük hozzá a lisztet, a fahéjat és gyúrjuk össze. Osszuk a tésztát 3 részre és tepsi alján egyenként süssünk lapokat belőlük. A krém elkészítése: a tejből és a búzadarából sűrű grízt fűzünk. Miután kihűlt, a kihabosított Ramahoz adagoljuk és a fél dl rummal jól kikeverjük. Elfelezzük a krémet, az egyik feléhez keverjük a kakaóport, a másik rész fehér marad, majd a lapok közé töltjük. Tetejét tortabevonó csokival borítjuk be.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem