Mézes zserbó
Desszertek: Mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
Tegyük egy edénybe a Ramat, a mézet és vízgőz fölött olvasszuk össze. Miután kihűlt, adjuk hozzá a tojást, a tejet, a cukrot és a szódabikarbónát. Jól keverjük össze az egészet, majd tegyük hozzá a lisztet, a fahéjat és gyúrjuk össze. Osszuk a tésztát 3 részre és tepsi alján egyenként süssünk lapokat belőlük. A krém elkészítése: a tejből és a búzadarából sűrű grízt fűzünk. Miután kihűlt, a kihabosított Ramahoz adagoljuk és a fél dl rummal jól kikeverjük. Elfelezzük a krémet, az egyik feléhez keverjük a kakaóport, a másik rész fehér marad, majd a lapok közé töltjük. Tetejét tortabevonó csokival borítjuk be.