Feltöltve:

Mézeskalács

330
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás2 darab
Ráma5 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
méz4 evőkanál
liszt40 dekagramm
porcukor15 dekagramm
mézeskalács fűszerkeverék1 teáskanál

Máz

tojásfehérje1 darab
porcukor13 dekagramm

Desszertek: Mézeskalács a sok Mézeskalács recept közül.

Elkészítés

1

A liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett kézi habverővel folyamatosan keverve összeolvasztjuk és sűrűsödésig keverjük. Ezután még melegen hozzákeverjük a lisztet és betesszük a hűtőbe pihenni, kb. 3-4 órát. Eközben a liszt megszívja magát és könnyen sodorhatóvá válik.

2

Lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra sodorjuk, különböző karácsonyi formákkal kiszaggatjuk, majd jól kikent tepsiben megsütjük. Ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert megnőnek és vigyázzunk, mert hamar pirul.

3

A tojásfehérjét habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a porcukrot. Egy zacskóba kanalazzuk, pici lyukat vágunk rá és ezzel díszítjük a süteményeket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem